Da familien Gamst-Andersen gik ombord på deres nyindkøbte sejlbåd, Kaisa (en Contest 36S fra 1985), i Sydfrankrig i marts 2022, for at tilbringe godt et halvt år sammen ombord, var det helt uden nogen…
Da familien Gamst-Andersen gik ombord på deres nyindkøbte sejlbåd, Kaisa (en Contest 36S fra 1985), i Sydfrankrig i marts 2022, for at tilbringe godt et halvt år sammen ombord, var det helt uden nogen som helst erfaring som sejlerfamilie. Far Johan havde godt nok lige taget duelighedsbevis, men familiens nye båd føltes som en færge i sammenligning med klubbådene i Tårbæk Sejlklub. Mor Camilla havde ingen sejlererfaring, og så skulle Eva på 4 år og Herman på 1 år også lige vænne sig til livet ombord. Oprindeligt ville familien sejle båden hjem efter nogle måneder i Middelhavet, men ruteplanen udviklede sig løbende. I stedet endte turen med at gå via Korsika, Sardinien og Sicilien, op i Adriaterhavet over Montenegro og Kroatien, hvorefter turen sluttede i Slovenien, hvorfra Kaisa blev kørt hjem på en lastbil. Turen bød på alt fra delfinbesøg, havskildpadder, lavaudbrud fra en aktiv vulkan, storbyture, bjerge og naturskønne ankerpladser, til tilstoppede toiletter, mislykkede havnemanøvrer og søsyge.
Som med så meget andet, kan man heldigvis lære det hele han ad vejen, hvis man har mod på at kaste sig ud i det, så hvis du synes, at det lyder interessant, som kom og hør Johan fortælle om de oplevelser, udfordring og erfaringer, som familien fik med sig på turen.
Den kendte forfatter og foredragsholder Thomas Veber har en mission. Han vil inspirere flere sejlere til at opsøge de mange mikroeventyr i hverdagen, som venter lige udenfor havnen. I dette foredrag…
Ankerliv: Sådan får du flere oplevelser med din båd i en travl hverdag
-
Scene 1
Den kendte forfatter og foredragsholder Thomas Veber har en mission. Han vil inspirere flere sejlere til at opsøge de mange mikroeventyr i hverdagen, som venter lige udenfor havnen. I dette foredrag giver han, i samarbejde med Danske Tursejlere, tips og tricks til ankringens kunst.
Torben Jensen vil fortælle om forberedelserne, nødvendig udrustning, planlægning af ruter, pilotbøger, bådcertifikater, forskellige sluser og sluseteknik og selve sejladsen i sejlbåd, der var…
Torben Jensen vil fortælle om forberedelserne, nødvendig udrustning, planlægning af ruter, pilotbøger, bådcertifikater, forskellige sluser og sluseteknik og selve sejladsen i sejlbåd, der var afrigget, så turen til Paris tur/retur, kunne gennemføres under broer, sluser m.m. Trods problemer undervejs, og ændring i sejladsplanen, fik de en dejlig og fantastisk tur. Foredraget varer ca. 45 minutter og skal gerne være en appetitvækker, til at I selv tager på kanalsejlads i Europa.
Torben tager kort, pilotbøger, havneguides med, som I kan kigge i på FTLF standen, efter foredraget.
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med -…
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med - det er ikke svært. Forskellen vil du kunne mærke med det samme, også selv om du befinder dig på land.
Børn ombord – tips og tricks til sejlads med små gaster
-
Scene 1
Kan man overhovedet sejle med små børn ombord, uden at skulle få røde pletter af stress på dag 1 ombord?
Sagtens! Det handler om god forberedelse med fokus på sikkerheden - og ikke mindst på underholdningen. Dette bliver du klogere på med dette foredrag af Danske Tursejlere.
Naturpark Lillebælt er en marin naturpark med et unikt hav- og fjordmiljø samt flere kyst- og landområder. Formålet med Naturparken er at styrke og værne om områdets storslåede natur fx har Lillebælt…
Naturpark Lillebælt er en marin naturpark med et unikt hav- og fjordmiljø samt flere kyst- og landområder. Formålet med Naturparken er at styrke og værne om områdets storslåede natur fx har Lillebælt verdens tætteste bestand af marsvin.
De vil fortælle om udfordringerne i Lillebælts havmiljø og om deres Code of Conduct for sejlads omkring marsvin.
Da gymnasielærer Sidse Birk Johannsen stod midt i en livskrise, tog hun en modig beslutning: hun ville udforske verden fra havet og finde en ny mening i livet. Fra Baltikums vinterstorme til sin…
Da gymnasielærer Sidse Birk Johannsen stod midt i en livskrise, tog hun en modig beslutning: hun ville udforske verden fra havet og finde en ny mening i livet. Fra Baltikums vinterstorme til sin største bedrift, en solo-sejlads til Færøerne, kæmpede hun mod både havets kræfter og sine egne indre kampe. Undervejs fandt hun en styrke, der ændrede hendes liv for altid, og som hun nu deler med os.
I denne live foto-talk til podcasten Eventyrsejlerne inviterer Sidse Birk Johannsen, i samtale med Thomas Veber, dig med ombord på hendes rejse. Oplev rå og inspirerende historier om livet alene på havet, se fantastiske billeder fra Sidse Birk Johannsens bog “For meget og for vildt”, og bliv inspireret til at tage dine egne modige valg.
Hvordan er det at bo på en båd? Kan man holde varmen om vinteren? Hvad gør man, når det blæser meget? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på, når forfatter og foredragsholder Malene Wilken…
Hvordan er det at bo på en båd? Kan man holde varmen om vinteren? Hvad gør man, når det blæser meget? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på, når forfatter og foredragsholder Malene Wilken fortæller om, hvordan det er at bo på en båd. I 2022 købte Malene og hendes mand en ferrocement båd, og solgte huset. Under foredraget kan du høre om
• Hvor fantastisk det er at bo på vandet
• Fordele og ulemper ved at bytte boligen på land ud med en på vand
• Overvejelser du bør gøre dig inden du kaster dig ud i at bo på vandet (blandt andet valg af båd, teknik ombord, indeklima)
Den svenske skærgård rummer mange fantastiske eventyr. Men er det ikke farligt at navigere rundt blandt skjulte skær, som lurer lige under overfladen?
Nej, siger Danske Tursejlere, som går på scenen for at aflive nogle af de mange myter, som afholder særligt nye sejlere fra at tage på besøg hos vores naboer.
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med -…
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med - det er ikke svært. Forskellen vil du kunne mærke med det samme, også selv om du befinder dig på land.
I Klintholm Havn på Møn er man lykkedes med at komme på finansloven i 2025, opnå fondsstøtte på over 20. millioner kroner og få foreningen Vandklubben Klintholm Havn nomineret til årets Idrætsforening…
I Klintholm Havn på Møn er man lykkedes med at komme på finansloven i 2025, opnå fondsstøtte på over 20. millioner kroner og få foreningen Vandklubben Klintholm Havn nomineret til årets Idrætsforening 2024 under Danmarks Idrætsforening.
Omdrejningspunktet får al den gode vind i sejlene er projektet "Livet tilbage til havet", hvor der arbejdes på at gøre Klintholm Havn til en Lærings- og formidlingshavn om marin genopretning. Med fiskebørnehaver, maritime nyttehaver med blåmuslinger og tang samt et kommende vartegn for Klintholm Havn i form af et formidlingscenter, er målet at alle der besøger havnen på det østlige Møn, tager klogere derfra om hvilke tiltag, vi som mennesker kan gøre for at skabe et bedre havmiljø.
Mød fra Klintholm Havn: Ole Eskling, Maritim turismeudvikler og Jesper Carlson, Formand Vandklubben Klintholm Havn samt Formand for Havneudvalget.
Jens Almdal, 61 år. Han er gift med verdens bedste rejsekammerat, Kirsten, på 38. år. De har tre voksne børn og et barnebarn.
Jens har krydset Atlanten 3 gange. Han er bestyrelsesmedlem i FTLF og undervisningsansvarlig i FTLF, samt underviser på Y1 uddannelse og Masterclass i Grækenland. Sommertogt i 2024 på egen båd, Skagen, Norge, Shetlandsøerne og Færøerne og retur.
Hvordan forberedes en langturssejlads bedst?
Først skal du have en drøm og så skal den realiseres.
Hvordan gør vi os klar mentalt, hvad kræver det og hvordan skal skibet og mandskabet udrustes? Dette og meget mere kommer Jens ind på i sit foredrag.
Foredraget er beretningen om en sejlads fyldt med spænding og fascination ved at være to mand i en mindre båd på vej over oceanet.
Oplevelsen af glæde ved mødet med det forskelligartede og farverige Caribien. Herligt når virkeligheden svarer til forventningerne.
En af øerne ville Columbus kunne genkende, hvis han pludselig vendte tilbage – tiden har stået stille her.
Et stykke danmarkshistorie på vores tidligere danske øer bliver en særlig oplevelse, men alt går sjældent helt som planlagt, så vi er nået ind i orkansæsonen efter kalenderen, da vi sætter kurs mod Europa…
Holder vejrudsigten? - lær at bruge meteorologernes værktøjer
-
Scene 2
Hvor sikker er prognosen for din kommende sejlads? Hvor slemt kan det blive og hvilken vejrmodel skal jeg planlægge efter?
Det er de grundlæggende spørgsmål til vejrudsigten vi sejlere ønsker at få svar på, og i dette foredrag viser Jacob dig hvor du finder de rigtige værktøjer, og hvordan du skal bruge dem. Værktøjerne benyttes i alle meteorologers daglige arbejde, men mangler mildest talt udbredelse blandt sejlere. Det vil Jacob ændre på til Maritime Dage med en guide til vejrmodellerne og de såkaldte “ensembleprognoser”. Et værktøj der giver os sejlere et helt andet indblik i prognosens usikkerhed, end de almindelige prognoser vi sejlere oftest benytter i de gængse vejrapps.
Jacob Mouritzen arbejder til daglig på TV2 Vejret som vært på TV og skribent på TV2.dk.
Med langturssejlads og mange års erfaring som underviser I fritidssejlads ved han præcis hvordan en prognose skal fortolkes gennem en sejlers briller.
Michael Holm har fået bygget en Garcia Exploration 45 med elmotor. Der vil blive talt om erfaringer med systemet, fordele og ulemper. Grundlæggende ting der skal overvejes. Lidt om hvilke batterier…
Michael Holm har fået bygget en Garcia Exploration 45 med elmotor. Der vil blive talt om erfaringer med systemet, fordele og ulemper. Grundlæggende ting der skal overvejes. Lidt om hvilke batterier der passer til hvad, solceller og nogle tommelfingerregler for en udskiftning af en gammel dieselmotor til en elmotor løsning.
Han har drevet virksomhed inden for el i 20 år og selv sejlet mere end 20.000 SM med min båd, så har en del erfaring at bygge på.
I 2021 opsagde Heidi Manøe sit gode job, for at realisere sin drøm om langfart og eventyr. Efter 6 måneders intens forberedelse, påmønstrede hun en velkendte 53 fods Jeanneau i Kap Verde, for at sejle…
I 2021 opsagde Heidi Manøe sit gode job, for at realisere sin drøm om langfart og eventyr. Efter 6 måneders intens forberedelse, påmønstrede hun en velkendte 53 fods Jeanneau i Kap Verde, for at sejle den over Atlanten og videre ud i verden. Heidi fortæller om, hvordan rejsen udfoldede sig over 14 måneder i et skiftende bofællesskab, hvordan hun fandt og bød ni forskellige gaste-besætninger ombord. Under foredraget vil I høre gode råd om hvordan man finder sin gastebesætning, hvilke overvejelser man bør gøre sig og gode råd om at etablere et fællesskab, som både føles trygt i uvante omgivelser og om at stå for den gode stemning.
Kom og oplev Lars T. Olsen fra Bådtjek i en levende dialog med Cille Rosentoft, hvor de sammen dykker ned i processen med at købe den rigtige båd. Med sin store erfaring guider Lars dig uden om de…
Kom og oplev Lars T. Olsen fra Bådtjek i en levende dialog med Cille Rosentoft, hvor de sammen dykker ned i processen med at købe den rigtige båd. Med sin store erfaring guider Lars dig uden om de typiske faldgruber - både tekniske og papirmæssige - som du bør være opmærksom på, når du bevæger dig ud på båd markedet.
Undervejs vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål, både om selve købsprocessen og om de vigtige overvejelser, du bør gøre dig, inden du investerer i en båd.
Denne session er ikke en traditionel præsentation, men en spændende og uformel samtale, der byder på masser af praktiske råd og nyttig indsigt for både nye og erfarne sejlere.
Kim Bork Mathiesen har sejlet hele livet, tilbragt næsten 20 år i små både, på de store oceaner, og udsejlet omkring 150.000 sømil. Sikkerhed ombord har altid været højt prioriteret. Han sidder i…
Kim Bork Mathiesen har sejlet hele livet, tilbragt næsten 20 år i små både, på de store oceaner, og udsejlet omkring 150.000 sømil. Sikkerhed ombord har altid været højt prioriteret. Han sidder i Søsportens sikkerhedsråd, som repræsentant for FTLF og er uddannet sikkerhedsinstruktør for Sejl Sikkert kampagnen.
Oplægget sætter fokus på de forberedelser man kan gøre, før man drager ud på åbent hav. Sikkerhedsudstyr til båd og besætning, samt indretning af båden over og under dæk. FTLF’s Offshore Søsikkerhedskursus danner en del af baggrunden for dette oplæg. Som også er baseret på erfaringer fra rigtig mange langturssejlere.
Michael Holm har fået bygget en Garcia Exploration 45 med elmotor. Der vil blive talt om erfaringer med systemet, fordele og ulemper. Grundlæggende ting der skal overvejes. Lidt om hvilke batterier…
Michael Holm har fået bygget en Garcia Exploration 45 med elmotor. Der vil blive talt om erfaringer med systemet, fordele og ulemper. Grundlæggende ting der skal overvejes. Lidt om hvilke batterier der passer til hvad, solceller og nogle tommelfingerregler for en udskiftning af en gammel dieselmotor til en elmotor løsning.
Han har drevet virksomhed inden for el i 20 år og selv sejlet mere end 20.000 SM med min båd, så har en del erfaring at bygge på.
Med over 1.000 aktioner i 2024 har vi nået vores hidtil højeste antal udkald. Besøg os på Maritime Dage i Fredericia, og hør mere om DSRS' 13 stationer, vores lokale aktioner, og hvordan du kan blive…
Med over 1.000 aktioner i 2024 har vi nået vores hidtil højeste antal udkald. Besøg os på Maritime Dage i Fredericia, og hør mere om DSRS' 13 stationer, vores lokale aktioner, og hvordan du kan blive en del af vores frivillige fællesskab.
Fra stationen i Juelsminde vil Maiken og Flemming dele deres oplevelser og erfaringer fra livet til søs. De fortæller om, hvorfor Maiken valgte at træde ind i DSRS som kvinde, og hvordan hendes rejse har været i en verden, der traditionelt er mandsdomineret.
Du får mulighed for at stille spørgsmål, få indsigt i vores forskellige træningsprogrammer og høre om de mange opgaver, vores frivillige løser. Uanset om du er en erfaren sejler eller blot nysgerrig på, hvordan du kan støtte DSRS, er der noget at hente for alle.
Vi glæder os til at møde dig og dele vores passion for sikkerhed til søs. Kom og bliv inspireret af vores frivillige, som hver dag gør en forskel for mennesker i nød på vandet.
Kim Bork Mathiesen har sejlet hele livet, tilbragt næsten 20 år i små både, på de store oceaner, og udsejlet omkring 150.000 sømil. Sikkerhed ombord har altid været højt prioriteret. Han sidder i…
Kim Bork Mathiesen har sejlet hele livet, tilbragt næsten 20 år i små både, på de store oceaner, og udsejlet omkring 150.000 sømil. Sikkerhed ombord har altid været højt prioriteret. Han sidder i Søsportens sikkerhedsråd, som repræsentant for FTLF og er uddannet sikkerhedsinstruktør for Sejl Sikkert kampagnen.
Oplægget sætter fokus på de forberedelser man kan gøre, før man drager ud på åbent hav. Sikkerhedsudstyr til båd og besætning, samt indretning af båden over og under dæk. FTLF’s Offshore Søsikkerhedskursus danner en del af baggrunden for dette oplæg. Som også er baseret på erfaringer fra rigtig mange langturssejlere.
Kom og oplev et inspirerende oplæg om udviklingen af en blandet havn i Svendborg, hvor erhverv, kultur og boliger smelter sammen i harmoni med naturen. Vi dykker ned i, hvordan klimatilpasning kan…
Kom og oplev et inspirerende oplæg om udviklingen af en blandet havn i Svendborg, hvor erhverv, kultur og boliger smelter sammen i harmoni med naturen. Vi dykker ned i, hvordan klimatilpasning kan integreres i havnens fremtidige design, og hvordan Den Blå Kant kan blive en attraktiv destination for både borgere og besøgende.
I løbet af 30-40 minutter vil vi præsentere innovative løsninger, der sikrer en bæredygtig udvikling og fremmer lokaløkonomien, samtidig med at vi beskytter vores kystområder.
Holder vejrudsigten? - lær at bruge meteorologernes værktøjer
-
Scene 2
Hvor sikker er prognosen for din kommende sejlads? Hvor slemt kan det blive og hvilken vejrmodel skal jeg planlægge efter?
Det er de grundlæggende spørgsmål til vejrudsigten vi sejlere ønsker at få svar på, og i dette foredrag viser Jacob dig hvor du finder de rigtige værktøjer, og hvordan du skal bruge dem. Værktøjerne benyttes i alle meteorologers daglige arbejde, men mangler mildest talt udbredelse blandt sejlere. Det vil Jacob ændre på til Maritime Dage med en guide til vejrmodellerne og de såkaldte “ensembleprognoser”. Et værktøj der giver os sejlere et helt andet indblik i prognosens usikkerhed, end de almindelige prognoser vi sejlere oftest benytter i de gængse vejrapps.
Jacob Mouritzen arbejder til daglig på TV2 Vejret som vært på TV og skribent på TV2.dk.
Med langturssejlads og mange års erfaring som underviser I fritidssejlads ved han præcis hvordan en prognose skal fortolkes gennem en sejlers briller.
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med -…
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med - det er ikke svært. Forskellen vil du kunne mærke med det samme, også selv om du befinder dig på land.
I 2021 opsagde Heidi Manøe sit gode job, for at realisere sin drøm om langfart og eventyr. Efter 6 måneders intens forberedelse, påmønstrede hun en velkendte 53 fods Jeanneau i Kap Verde, for at sejle…
I 2021 opsagde Heidi Manøe sit gode job, for at realisere sin drøm om langfart og eventyr. Efter 6 måneders intens forberedelse, påmønstrede hun en velkendte 53 fods Jeanneau i Kap Verde, for at sejle den over Atlanten og videre ud i verden. Heidi fortæller om, hvordan rejsen udfoldede sig over 14 måneder i et skiftende bofællesskab, hvordan hun fandt og bød ni forskellige gaste-besætninger ombord. Under foredraget vil I høre gode råd om hvordan man finder sin gastebesætning, hvilke overvejelser man bør gøre sig og gode råd om at etablere et fællesskab, som både føles trygt i uvante omgivelser og om at stå for den gode stemning.
Kalenderen siger juni 2022. Vi vinker farvel til de indre danske farvande, og efter Kielerkanalen siger vi med tidevandstiming hurtigt goddag til Tyske Bugt. Kanalen med historiske strande og områder…
Kalenderen siger juni 2022. Vi vinker farvel til de indre danske farvande, og efter Kielerkanalen siger vi med tidevandstiming hurtigt goddag til Tyske Bugt. Kanalen med historiske strande og områder kalder for at få besøg ligesom de skønne Kanaløer.
Oplysninger om strøm og tidevand integreret i de elektroniske søkort giver sejladsen et ekstra pift, og gør den helt uproblematisk.
Vi gør tid til livskvalitet. Vi vil først være tilbage i DK næste år, så der er god tid til nydelsen ved at være på havet uden risiko for at møde spækhuggere, og til oplevelsen ved at besøge skønne steder på land.
Biscayen på indersiden fra Brest til Bordeaux har et behageligt klima, skønne øer, smukke byer og mange vinslotte i den sydlige del.
Kontrakt med en vinterhavn kan indeholde en bestemmelse om, at man ligger gratis de 2 første dage i langt de fleste havne på hele kysten fra Belgien til Nordspanien.
På sejladsen tilbage til DK bliver der god tid til kanalsejlads og oplevelser i Holland.
Biscayen kalder på danske sejlere. Foredraget giver inspiration.
- En gribende fortælling til det i dig, der tør drømme.
I 2022 drog en helt almindelig familie på et års sejltur - far, mor og to teenagere på 13 og 16 i en X-402 fra 1986
I 2023 vendte de hjem – forandret for altid
Nu er mor og datter-duoen Malene og Sarah Kjær-Jepsen aktuelle med bogen ”Og pludselig blev TID noget, vi havde NOK af”.
Malene ser tilbage på sine børns opvækst og stiller sig selv det fundamentale spørgsmål: Har jeg brugt min tid på det rigtige, mens Sarah svarer: Et års på en sejlbåd med far, mor og lillebror - tak, men det bliver uden mig.
"Og pludselig blev TID noget, vi havde NOK af" handler om deres sejltur til blandt andet Marokko, Tobago og Cuba. Fra hver deres generationers væren i verden beretter de om, hvad det har gjort ved dem – som mennesker og som familie – at tage sig tid nok til det, der virkelig betyder noget.
· Være til stede
· Skabe plads til ro og fordybelse
· Spejle livet i andre kulturers svar på det gode liv
Sarah og Malene stiller en rørende, humoristisk og til tider dramatisk historie til rådighed. Om at overkomme store oceaner og om hvordan påtvunget samvær langt væk hjemmefra har bragt dem sammen som familie.
Foredraget krydres med smukke billeder, stemningsfuld musik, samt korte oplæsninger fra deres bog, der inviterer jer på et sjældent besøg i deres indre rejse.
Livet suser forbi, venner! Er du klar til at stille skarpt på det vigtige?
Foredraget er til dig, der elsker eventyr eller stof til eftertanke.
Er du på jagt efter en god læseoplevelse, så køb deres anmelderroste bog "Og pludselig blev tid noget, vi havde nok af" på www.xaga.dk, i din nærmeste boghandler eller få fingrene i et signeret eksemplar efter foredraget.
Vil du blive klogere på, hvordan du bedst vedligeholder og servicerer din motor? Så kom og deltag i en spændende og lærerig workshop med Poul og Sven fra Honda Shoppen. Her får du mulighed for at se,…
Workshop: Lær at servicere din motor med Poul & Sven fra Honda Shoppen
-
Scene 2
Vil du blive klogere på, hvordan du bedst vedligeholder og servicerer din motor? Så kom og deltag i en spændende og lærerig workshop med Poul og Sven fra Honda Shoppen. Her får du mulighed for at se, hvordan et komplet motorsyn og -service bliver udført – trin for trin, fra A til Z.
De medbringer en motor direkte op på scenen, hvor de demonstrerer et fuldt service og viser, hvordan du effektivt kan tjekke og kontrollere motorens vigtigste sliddele. Du får masser af tips og tricks til at forlænge motorens levetid, optimere dens ydeevne og undgå unødige problemer.
Uanset om du er nybegynder eller erfaren gør-det-selv mekaniker, er der noget at lære for alle. Kom og få værdifuld indsigt og vejledning fra eksperterne – og stil endelig spørgsmål undervejs!
Hvordan går man fra studentereksamen til eventyr på havet? Mathilda Veber sejlede som 19-årig ned ad Donau i en 17-fods speedbåd. Det blev til en sejltur gennem syv lande fyldt med kontraster fra…
Hvordan går man fra studentereksamen til eventyr på havet? Mathilda Veber sejlede som 19-årig ned ad Donau i en 17-fods speedbåd. Det blev til en sejltur gennem syv lande fyldt med kontraster fra rolige alper til støjende storbyer på Balkan. Året efter udforskede hun Fransk Polynesien, hvor hun overvandt sine grænser og svømmede med hajer og pukkelhvaler.
I denne live foto-talk, i samtale med sin far og podcastvært Thomas Veber, deler Mathilda Veber sine inspirerende oplevelser og enestående billeder fra Stillehavets sejlerparadis og Europas ikoniske flod Donau.
Mathilda Veber er fotografen bag den prisvindende bog “Med strømmen til Balkan”, kåret som Bedste Rejsebog 2024. Kom og oplev fantastiske historier og visuelle højdepunkter under denne live-optagelse af podcasten Eventyrsejlerne.
Forestil dig følgende sociale eksperiment: To karriereforældre med villa, Volvo og væg-til-væg-møder. To teenagere på 13 og 16 med planer om alt andet end at være sammen med mor, far eller hinanden.…
En skipper og fars ærlige beretning om at sejle til Caribien med familien tur/retur
-
Scene 1
Forestil dig følgende sociale eksperiment: To karriereforældre med villa, Volvo og væg-til-væg-møder. To teenagere på 13 og 16 med planer om alt andet end at være sammen med mor, far eller hinanden. Sammen begiver de sig afsted i et år.
På en X402 fra 1986, det gode skib Xaga med undertitlen Slow living medicine.
Kom med skipper Peter Kjær-Jepsen ombord gennem Europa, til magiske Marokko og over Atlanten. Hør om, hvordan de ifører sig røde bukser på Barbados, bliver en del af landsbyfamilien på Tobago, sejler op gennem Caribien til det kommunistiske Cuba, dykker på Bahamas før de krydser Atlanten igen, runder Skotland og vender snuden hjem til Hejlsminde havn i Lillebælt. I alt 22.400 km. Med 10 km/t.
Peter stiller en ærlig og til tider dramatisk skipperberetning til rådighed. Om at klargøre en ældre dame klar (altså båden, ikke konen) fra regattabåd til oceansejlads, om fællesskab, og om at være den, der i sidste ende har ansvaret, for at bringe sin familie ud på de store oceaner. Foredraget krydres med billeder, stemningsfuld musik, der inviterer jer på et sjældent besøg i en skippers praktiske, kulturelle og mentale rejse.
Peters kone Malene og datter Sarah er desuden aktuelle med den anmelderroste bog "Og pludselig blev TID noget, vi havde NOK af", hvor de beretter om rejsen fra hver deres generations væren i verden. Så er du på jagt efter en god læseoplevelse, kan den købes på www.xaga.dk, i din nærmeste boghandler eller som signeret eksemplar efter foredrag.
Den kendte forfatter og foredragsholder Thomas Veber har en mission. Han vil inspirere flere sejlere til at opsøge de mange mikroeventyr i hverdagen, som venter lige udenfor havnen. I dette foredrag…
Ankerliv: Sådan får du flere oplevelser med din båd i en travl hverdag
-
Scene 1
Den kendte forfatter og foredragsholder Thomas Veber har en mission. Han vil inspirere flere sejlere til at opsøge de mange mikroeventyr i hverdagen, som venter lige udenfor havnen. I dette foredrag giver han, i samarbejde med Danske Tursejlere, tips og tricks til ankringens kunst.
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med -…
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med - det er ikke svært. Forskellen vil du kunne mærke med det samme, også selv om du befinder dig på land.
Torben Jensen vil fortælle om forberedelserne, nødvendig udrustning, planlægning af ruter, pilotbøger, bådcertifikater, forskellige sluser og sluseteknik og selve sejladsen i sejlbåd, der var…
Torben Jensen vil fortælle om forberedelserne, nødvendig udrustning, planlægning af ruter, pilotbøger, bådcertifikater, forskellige sluser og sluseteknik og selve sejladsen i sejlbåd, der var afrigget, så turen til Paris tur/retur, kunne gennemføres under broer, sluser m.m. Trods problemer undervejs, og ændring i sejladsplanen, fik de en dejlig og fantastisk tur. Foredraget varer ca. 45 minutter og skal gerne være en appetitvækker, til at I selv tager på kanalsejlads i Europa.
Torben tager kort, pilotbøger, havneguides med, som I kan kigge i på FTLF standen, efter foredraget.
I Tybrind Vig, midt i Naturpark Lillebælt, gemmer sig en kulturarv i verdensklasse – en 6000 år gammel undersøisk stenalderboplads, der blev opdaget ved en tilfældighed i 1975.
Naturpark Lillebælt: Historier og fund under overfladen med hav-arkæolog.
-
Scene 2
I Tybrind Vig, midt i Naturpark Lillebælt, gemmer sig en kulturarv i verdensklasse – en 6000 år gammel undersøisk stenalderboplads, der blev opdaget ved en tilfældighed i 1975.
Tag med ned under havets overflade til en fascinerende fortid, som stadig kan fornemmes på havbunden. Her ligger resterne af en forhistorisk ”skovbund” i de velbevarede dyndlag, hvor egestammer, grene, bark, blade, nødder og agern fortsat er bevaret. Samtidig findes flintredskaber, hjortetak, knogler, keramik, træ og plantematerialer – efterladenskaber, som enten er blevet kasseret eller gået tabt for tusinder af år siden.
Oplev et spændende foredrag om undervandsarkæologi, der henvender sig til alle med interesse for vores forhistorie og de skjulte skatte under havet.
Rigtig mange ansatte i politiet oplever voldsomme hændelser, og en del af dem udvikler desværre vanskelige belastningsreaktioner som PTSD, depression og angst. Det Blå Kompas har en mission om at…
Rigtig mange ansatte i politiet oplever voldsomme hændelser, og en del af dem udvikler desværre vanskelige belastningsreaktioner som PTSD, depression og angst. Det Blå Kompas har en mission om at hjælpe disse mennesker med at genvinde livsmodet og få øje på egne styrker. Derfor arrangerer Det Blå Kompas sejler under mottoet “Vi er alle i samme båd”.
Det Blå Kompas skaber tid, rum, tryghed, relationer og nærvær blandt ligestillede – og frem for alt et mentalt åndehul.
Børn ombord – tips og tricks til sejlads med små gaster
-
Scene 1
Kan man overhovedet sejle med små børn ombord, uden at skulle få røde pletter af stress på dag 1 ombord?
Sagtens! Det handler om god forberedelse med fokus på sikkerheden - og ikke mindst på underholdningen. Dette bliver du klogere på med dette foredrag af Danske Tursejlere.
En oplagt mulighed for at komme på vandet uden sejlererfaring.
I efteråret 2024 lejede forfatter og foredragsholder Malene Wilken en båd i Sydfrankrig, og brugte en uge på at sejle gennem Canal du Midi med familien. En del af besætningen havde aldrig sejlet før, men alle fik en uforglemmelig tur gennem smukke omgivelser og hyggelige sluser. Det eneste krav for at leje en båd er, at man er fyldt 18 år. Malene og hendes familie har sejlet meget, blandt andet på kanalerne i Frankrig. De var noget skeptiske i starten, men planlægger allerede nu deres næste eventyr i lejet båd.
Jens Almdal, 61 år. Han er gift med verdens bedste rejsekammerat, Kirsten, på 38. år. De har tre voksne børn og et barnebarn.
Jens har krydset Atlanten 3 gange. Han er bestyrelsesmedlem i FTLF og undervisningsansvarlig i FTLF, samt underviser på Y1 uddannelse og Masterclass i Grækenland. Sommertogt i 2024 på egen båd, Skagen, Norge, Shetlandsøerne og Færøerne og retur.
Hvordan forberedes en langturssejlads bedst?
Først skal du have en drøm og så skal den realiseres.
Hvordan gør vi os klar mentalt, hvad kræver det og hvordan skal skibet og mandskabet udrustes? Dette og meget mere kommer Jens ind på i sit foredrag.
Den svenske skærgård rummer mange fantastiske eventyr. Men er det ikke farligt at navigere rundt blandt skjulte skær, som lurer lige under overfladen?
Nej, siger Danske Tursejlere, som går på scenen for at aflive nogle af de mange myter, som afholder særligt nye sejlere fra at tage på besøg hos vores naboer.
Da familien Gamst-Andersen gik ombord på deres nyindkøbte sejlbåd, Kaisa (en Contest 36S fra 1985), i Sydfrankrig i marts 2022, for at tilbringe godt et halvt år sammen ombord, var det helt uden nogen…
Da familien Gamst-Andersen gik ombord på deres nyindkøbte sejlbåd, Kaisa (en Contest 36S fra 1985), i Sydfrankrig i marts 2022, for at tilbringe godt et halvt år sammen ombord, var det helt uden nogen som helst erfaring som sejlerfamilie. Far Johan havde godt nok lige taget duelighedsbevis, men familiens nye båd føltes som en færge i sammenligning med klubbådene i Tårbæk Sejlklub. Mor Camilla havde ingen sejlererfaring, og så skulle Eva på 4 år og Herman på 1 år også lige vænne sig til livet ombord. Oprindeligt ville familien sejle båden hjem efter nogle måneder i Middelhavet, men ruteplanen udviklede sig løbende. I stedet endte turen med at gå via Korsika, Sardinien og Sicilien, op i Adriaterhavet over Montenegro og Kroatien, hvorefter turen sluttede i Slovenien, hvorfra Kaisa blev kørt hjem på en lastbil. Turen bød på alt fra delfinbesøg, havskildpadder, lavaudbrud fra en aktiv vulkan, storbyture, bjerge og naturskønne ankerpladser, til tilstoppede toiletter, mislykkede havnemanøvrer og søsyge.
Som med så meget andet, kan man heldigvis lære det hele han ad vejen, hvis man har mod på at kaste sig ud i det, så hvis du synes, at det lyder interessant, som kom og hør Johan fortælle om de oplevelser, udfordring og erfaringer, som familien fik med sig på turen.
Den kendte forfatter og foredragsholder Thomas Veber har en mission. Han vil inspirere flere sejlere til at opsøge de mange mikroeventyr i hverdagen, som venter lige udenfor havnen. I dette foredrag…
Ankerliv: Sådan får du flere oplevelser med din båd i en travl hverdag
-
Scene 1
Den kendte forfatter og foredragsholder Thomas Veber har en mission. Han vil inspirere flere sejlere til at opsøge de mange mikroeventyr i hverdagen, som venter lige udenfor havnen. I dette foredrag giver han, i samarbejde med Danske Tursejlere, tips og tricks til ankringens kunst.
Torben Jensen vil fortælle om forberedelserne, nødvendig udrustning, planlægning af ruter, pilotbøger, bådcertifikater, forskellige sluser og sluseteknik og selve sejladsen i sejlbåd, der var…
Torben Jensen vil fortælle om forberedelserne, nødvendig udrustning, planlægning af ruter, pilotbøger, bådcertifikater, forskellige sluser og sluseteknik og selve sejladsen i sejlbåd, der var afrigget, så turen til Paris tur/retur, kunne gennemføres under broer, sluser m.m. Trods problemer undervejs, og ændring i sejladsplanen, fik de en dejlig og fantastisk tur. Foredraget varer ca. 45 minutter og skal gerne være en appetitvækker, til at I selv tager på kanalsejlads i Europa.
Torben tager kort, pilotbøger, havneguides med, som I kan kigge i på FTLF standen, efter foredraget.
Børn ombord – tips og tricks til sejlads med små gaster
-
Scene 1
Kan man overhovedet sejle med små børn ombord, uden at skulle få røde pletter af stress på dag 1 ombord?
Sagtens! Det handler om god forberedelse med fokus på sikkerheden - og ikke mindst på underholdningen. Dette bliver du klogere på med dette foredrag af Danske Tursejlere.
Den svenske skærgård rummer mange fantastiske eventyr. Men er det ikke farligt at navigere rundt blandt skjulte skær, som lurer lige under overfladen?
Nej, siger Danske Tursejlere, som går på scenen for at aflive nogle af de mange myter, som afholder særligt nye sejlere fra at tage på besøg hos vores naboer.
I Klintholm Havn på Møn er man lykkedes med at komme på finansloven i 2025, opnå fondsstøtte på over 20. millioner kroner og få foreningen Vandklubben Klintholm Havn nomineret til årets Idrætsforening…
I Klintholm Havn på Møn er man lykkedes med at komme på finansloven i 2025, opnå fondsstøtte på over 20. millioner kroner og få foreningen Vandklubben Klintholm Havn nomineret til årets Idrætsforening 2024 under Danmarks Idrætsforening.
Omdrejningspunktet får al den gode vind i sejlene er projektet "Livet tilbage til havet", hvor der arbejdes på at gøre Klintholm Havn til en Lærings- og formidlingshavn om marin genopretning. Med fiskebørnehaver, maritime nyttehaver med blåmuslinger og tang samt et kommende vartegn for Klintholm Havn i form af et formidlingscenter, er målet at alle der besøger havnen på det østlige Møn, tager klogere derfra om hvilke tiltag, vi som mennesker kan gøre for at skabe et bedre havmiljø.
Mød fra Klintholm Havn: Ole Eskling, Maritim turismeudvikler og Jesper Carlson, Formand Vandklubben Klintholm Havn samt Formand for Havneudvalget.
Jens Almdal, 61 år. Han er gift med verdens bedste rejsekammerat, Kirsten, på 38. år. De har tre voksne børn og et barnebarn.
Jens har krydset Atlanten 3 gange. Han er bestyrelsesmedlem i FTLF og undervisningsansvarlig i FTLF, samt underviser på Y1 uddannelse og Masterclass i Grækenland. Sommertogt i 2024 på egen båd, Skagen, Norge, Shetlandsøerne og Færøerne og retur.
Hvordan forberedes en langturssejlads bedst?
Først skal du have en drøm og så skal den realiseres.
Hvordan gør vi os klar mentalt, hvad kræver det og hvordan skal skibet og mandskabet udrustes? Dette og meget mere kommer Jens ind på i sit foredrag.
Michael Holm har fået bygget en Garcia Exploration 45 med elmotor. Der vil blive talt om erfaringer med systemet, fordele og ulemper. Grundlæggende ting der skal overvejes. Lidt om hvilke batterier…
Michael Holm har fået bygget en Garcia Exploration 45 med elmotor. Der vil blive talt om erfaringer med systemet, fordele og ulemper. Grundlæggende ting der skal overvejes. Lidt om hvilke batterier der passer til hvad, solceller og nogle tommelfingerregler for en udskiftning af en gammel dieselmotor til en elmotor løsning.
Han har drevet virksomhed inden for el i 20 år og selv sejlet mere end 20.000 SM med min båd, så har en del erfaring at bygge på.
I 2021 opsagde Heidi Manøe sit gode job, for at realisere sin drøm om langfart og eventyr. Efter 6 måneders intens forberedelse, påmønstrede hun en velkendte 53 fods Jeanneau i Kap Verde, for at sejle…
I 2021 opsagde Heidi Manøe sit gode job, for at realisere sin drøm om langfart og eventyr. Efter 6 måneders intens forberedelse, påmønstrede hun en velkendte 53 fods Jeanneau i Kap Verde, for at sejle den over Atlanten og videre ud i verden. Heidi fortæller om, hvordan rejsen udfoldede sig over 14 måneder i et skiftende bofællesskab, hvordan hun fandt og bød ni forskellige gaste-besætninger ombord. Under foredraget vil I høre gode råd om hvordan man finder sin gastebesætning, hvilke overvejelser man bør gøre sig og gode råd om at etablere et fællesskab, som både føles trygt i uvante omgivelser og om at stå for den gode stemning.
Kim Bork Mathiesen har sejlet hele livet, tilbragt næsten 20 år i små både, på de store oceaner, og udsejlet omkring 150.000 sømil. Sikkerhed ombord har altid været højt prioriteret. Han sidder i…
Kim Bork Mathiesen har sejlet hele livet, tilbragt næsten 20 år i små både, på de store oceaner, og udsejlet omkring 150.000 sømil. Sikkerhed ombord har altid været højt prioriteret. Han sidder i Søsportens sikkerhedsråd, som repræsentant for FTLF og er uddannet sikkerhedsinstruktør for Sejl Sikkert kampagnen.
Oplægget sætter fokus på de forberedelser man kan gøre, før man drager ud på åbent hav. Sikkerhedsudstyr til båd og besætning, samt indretning af båden over og under dæk. FTLF’s Offshore Søsikkerhedskursus danner en del af baggrunden for dette oplæg. Som også er baseret på erfaringer fra rigtig mange langturssejlere.
Michael Holm har fået bygget en Garcia Exploration 45 med elmotor. Der vil blive talt om erfaringer med systemet, fordele og ulemper. Grundlæggende ting der skal overvejes. Lidt om hvilke batterier…
Michael Holm har fået bygget en Garcia Exploration 45 med elmotor. Der vil blive talt om erfaringer med systemet, fordele og ulemper. Grundlæggende ting der skal overvejes. Lidt om hvilke batterier der passer til hvad, solceller og nogle tommelfingerregler for en udskiftning af en gammel dieselmotor til en elmotor løsning.
Han har drevet virksomhed inden for el i 20 år og selv sejlet mere end 20.000 SM med min båd, så har en del erfaring at bygge på.
Kim Bork Mathiesen har sejlet hele livet, tilbragt næsten 20 år i små både, på de store oceaner, og udsejlet omkring 150.000 sømil. Sikkerhed ombord har altid været højt prioriteret. Han sidder i…
Kim Bork Mathiesen har sejlet hele livet, tilbragt næsten 20 år i små både, på de store oceaner, og udsejlet omkring 150.000 sømil. Sikkerhed ombord har altid været højt prioriteret. Han sidder i Søsportens sikkerhedsråd, som repræsentant for FTLF og er uddannet sikkerhedsinstruktør for Sejl Sikkert kampagnen.
Oplægget sætter fokus på de forberedelser man kan gøre, før man drager ud på åbent hav. Sikkerhedsudstyr til båd og besætning, samt indretning af båden over og under dæk. FTLF’s Offshore Søsikkerhedskursus danner en del af baggrunden for dette oplæg. Som også er baseret på erfaringer fra rigtig mange langturssejlere.
Kom og oplev et inspirerende oplæg om udviklingen af en blandet havn i Svendborg, hvor erhverv, kultur og boliger smelter sammen i harmoni med naturen. Vi dykker ned i, hvordan klimatilpasning kan…
Kom og oplev et inspirerende oplæg om udviklingen af en blandet havn i Svendborg, hvor erhverv, kultur og boliger smelter sammen i harmoni med naturen. Vi dykker ned i, hvordan klimatilpasning kan integreres i havnens fremtidige design, og hvordan Den Blå Kant kan blive en attraktiv destination for både borgere og besøgende.
I løbet af 30-40 minutter vil vi præsentere innovative løsninger, der sikrer en bæredygtig udvikling og fremmer lokaløkonomien, samtidig med at vi beskytter vores kystområder.
I 2021 opsagde Heidi Manøe sit gode job, for at realisere sin drøm om langfart og eventyr. Efter 6 måneders intens forberedelse, påmønstrede hun en velkendte 53 fods Jeanneau i Kap Verde, for at sejle…
I 2021 opsagde Heidi Manøe sit gode job, for at realisere sin drøm om langfart og eventyr. Efter 6 måneders intens forberedelse, påmønstrede hun en velkendte 53 fods Jeanneau i Kap Verde, for at sejle den over Atlanten og videre ud i verden. Heidi fortæller om, hvordan rejsen udfoldede sig over 14 måneder i et skiftende bofællesskab, hvordan hun fandt og bød ni forskellige gaste-besætninger ombord. Under foredraget vil I høre gode råd om hvordan man finder sin gastebesætning, hvilke overvejelser man bør gøre sig og gode råd om at etablere et fællesskab, som både føles trygt i uvante omgivelser og om at stå for den gode stemning.
- En gribende fortælling til det i dig, der tør drømme.
I 2022 drog en helt almindelig familie på et års sejltur - far, mor og to teenagere på 13 og 16 i en X-402 fra 1986
I 2023 vendte de hjem – forandret for altid
Nu er mor og datter-duoen Malene og Sarah Kjær-Jepsen aktuelle med bogen ”Og pludselig blev TID noget, vi havde NOK af”.
Malene ser tilbage på sine børns opvækst og stiller sig selv det fundamentale spørgsmål: Har jeg brugt min tid på det rigtige, mens Sarah svarer: Et års på en sejlbåd med far, mor og lillebror - tak, men det bliver uden mig.
"Og pludselig blev TID noget, vi havde NOK af" handler om deres sejltur til blandt andet Marokko, Tobago og Cuba. Fra hver deres generationers væren i verden beretter de om, hvad det har gjort ved dem – som mennesker og som familie – at tage sig tid nok til det, der virkelig betyder noget.
· Være til stede
· Skabe plads til ro og fordybelse
· Spejle livet i andre kulturers svar på det gode liv
Sarah og Malene stiller en rørende, humoristisk og til tider dramatisk historie til rådighed. Om at overkomme store oceaner og om hvordan påtvunget samvær langt væk hjemmefra har bragt dem sammen som familie.
Foredraget krydres med smukke billeder, stemningsfuld musik, samt korte oplæsninger fra deres bog, der inviterer jer på et sjældent besøg i deres indre rejse.
Livet suser forbi, venner! Er du klar til at stille skarpt på det vigtige?
Foredraget er til dig, der elsker eventyr eller stof til eftertanke.
Er du på jagt efter en god læseoplevelse, så køb deres anmelderroste bog "Og pludselig blev tid noget, vi havde nok af" på www.xaga.dk, i din nærmeste boghandler eller få fingrene i et signeret eksemplar efter foredraget.
Forestil dig følgende sociale eksperiment: To karriereforældre med villa, Volvo og væg-til-væg-møder. To teenagere på 13 og 16 med planer om alt andet end at være sammen med mor, far eller hinanden.…
En skipper og fars ærlige beretning om at sejle til Caribien med familien tur/retur
-
Scene 1
Forestil dig følgende sociale eksperiment: To karriereforældre med villa, Volvo og væg-til-væg-møder. To teenagere på 13 og 16 med planer om alt andet end at være sammen med mor, far eller hinanden. Sammen begiver de sig afsted i et år.
På en X402 fra 1986, det gode skib Xaga med undertitlen Slow living medicine.
Kom med skipper Peter Kjær-Jepsen ombord gennem Europa, til magiske Marokko og over Atlanten. Hør om, hvordan de ifører sig røde bukser på Barbados, bliver en del af landsbyfamilien på Tobago, sejler op gennem Caribien til det kommunistiske Cuba, dykker på Bahamas før de krydser Atlanten igen, runder Skotland og vender snuden hjem til Hejlsminde havn i Lillebælt. I alt 22.400 km. Med 10 km/t.
Peter stiller en ærlig og til tider dramatisk skipperberetning til rådighed. Om at klargøre en ældre dame klar (altså båden, ikke konen) fra regattabåd til oceansejlads, om fællesskab, og om at være den, der i sidste ende har ansvaret, for at bringe sin familie ud på de store oceaner. Foredraget krydres med billeder, stemningsfuld musik, der inviterer jer på et sjældent besøg i en skippers praktiske, kulturelle og mentale rejse.
Peters kone Malene og datter Sarah er desuden aktuelle med den anmelderroste bog "Og pludselig blev TID noget, vi havde NOK af", hvor de beretter om rejsen fra hver deres generations væren i verden. Så er du på jagt efter en god læseoplevelse, kan den købes på www.xaga.dk, i din nærmeste boghandler eller som signeret eksemplar efter foredrag.
Den kendte forfatter og foredragsholder Thomas Veber har en mission. Han vil inspirere flere sejlere til at opsøge de mange mikroeventyr i hverdagen, som venter lige udenfor havnen. I dette foredrag…
Ankerliv: Sådan får du flere oplevelser med din båd i en travl hverdag
-
Scene 1
Den kendte forfatter og foredragsholder Thomas Veber har en mission. Han vil inspirere flere sejlere til at opsøge de mange mikroeventyr i hverdagen, som venter lige udenfor havnen. I dette foredrag giver han, i samarbejde med Danske Tursejlere, tips og tricks til ankringens kunst.
Torben Jensen vil fortælle om forberedelserne, nødvendig udrustning, planlægning af ruter, pilotbøger, bådcertifikater, forskellige sluser og sluseteknik og selve sejladsen i sejlbåd, der var…
Torben Jensen vil fortælle om forberedelserne, nødvendig udrustning, planlægning af ruter, pilotbøger, bådcertifikater, forskellige sluser og sluseteknik og selve sejladsen i sejlbåd, der var afrigget, så turen til Paris tur/retur, kunne gennemføres under broer, sluser m.m. Trods problemer undervejs, og ændring i sejladsplanen, fik de en dejlig og fantastisk tur. Foredraget varer ca. 45 minutter og skal gerne være en appetitvækker, til at I selv tager på kanalsejlads i Europa.
Torben tager kort, pilotbøger, havneguides med, som I kan kigge i på FTLF standen, efter foredraget.
Børn ombord – tips og tricks til sejlads med små gaster
-
Scene 1
Kan man overhovedet sejle med små børn ombord, uden at skulle få røde pletter af stress på dag 1 ombord?
Sagtens! Det handler om god forberedelse med fokus på sikkerheden - og ikke mindst på underholdningen. Dette bliver du klogere på med dette foredrag af Danske Tursejlere.
Jens Almdal, 61 år. Han er gift med verdens bedste rejsekammerat, Kirsten, på 38. år. De har tre voksne børn og et barnebarn.
Jens har krydset Atlanten 3 gange. Han er bestyrelsesmedlem i FTLF og undervisningsansvarlig i FTLF, samt underviser på Y1 uddannelse og Masterclass i Grækenland. Sommertogt i 2024 på egen båd, Skagen, Norge, Shetlandsøerne og Færøerne og retur.
Hvordan forberedes en langturssejlads bedst?
Først skal du have en drøm og så skal den realiseres.
Hvordan gør vi os klar mentalt, hvad kræver det og hvordan skal skibet og mandskabet udrustes? Dette og meget mere kommer Jens ind på i sit foredrag.
Den svenske skærgård rummer mange fantastiske eventyr. Men er det ikke farligt at navigere rundt blandt skjulte skær, som lurer lige under overfladen?
Nej, siger Danske Tursejlere, som går på scenen for at aflive nogle af de mange myter, som afholder særligt nye sejlere fra at tage på besøg hos vores naboer.
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med -…
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med - det er ikke svært. Forskellen vil du kunne mærke med det samme, også selv om du befinder dig på land.
Naturpark Lillebælt er en marin naturpark med et unikt hav- og fjordmiljø samt flere kyst- og landområder. Formålet med Naturparken er at styrke og værne om områdets storslåede natur fx har Lillebælt…
Naturpark Lillebælt er en marin naturpark med et unikt hav- og fjordmiljø samt flere kyst- og landområder. Formålet med Naturparken er at styrke og værne om områdets storslåede natur fx har Lillebælt verdens tætteste bestand af marsvin.
De vil fortælle om udfordringerne i Lillebælts havmiljø og om deres Code of Conduct for sejlads omkring marsvin.
Da gymnasielærer Sidse Birk Johannsen stod midt i en livskrise, tog hun en modig beslutning: hun ville udforske verden fra havet og finde en ny mening i livet. Fra Baltikums vinterstorme til sin…
Da gymnasielærer Sidse Birk Johannsen stod midt i en livskrise, tog hun en modig beslutning: hun ville udforske verden fra havet og finde en ny mening i livet. Fra Baltikums vinterstorme til sin største bedrift, en solo-sejlads til Færøerne, kæmpede hun mod både havets kræfter og sine egne indre kampe. Undervejs fandt hun en styrke, der ændrede hendes liv for altid, og som hun nu deler med os.
I denne live foto-talk til podcasten Eventyrsejlerne inviterer Sidse Birk Johannsen, i samtale med Thomas Veber, dig med ombord på hendes rejse. Oplev rå og inspirerende historier om livet alene på havet, se fantastiske billeder fra Sidse Birk Johannsens bog “For meget og for vildt”, og bliv inspireret til at tage dine egne modige valg.
Hvordan er det at bo på en båd? Kan man holde varmen om vinteren? Hvad gør man, når det blæser meget? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på, når forfatter og foredragsholder Malene Wilken…
Hvordan er det at bo på en båd? Kan man holde varmen om vinteren? Hvad gør man, når det blæser meget? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på, når forfatter og foredragsholder Malene Wilken fortæller om, hvordan det er at bo på en båd. I 2022 købte Malene og hendes mand en ferrocement båd, og solgte huset. Under foredraget kan du høre om
• Hvor fantastisk det er at bo på vandet
• Fordele og ulemper ved at bytte boligen på land ud med en på vand
• Overvejelser du bør gøre dig inden du kaster dig ud i at bo på vandet (blandt andet valg af båd, teknik ombord, indeklima)
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med -…
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med - det er ikke svært. Forskellen vil du kunne mærke med det samme, også selv om du befinder dig på land.
Foredraget er beretningen om en sejlads fyldt med spænding og fascination ved at være to mand i en mindre båd på vej over oceanet.
Oplevelsen af glæde ved mødet med det forskelligartede og farverige Caribien. Herligt når virkeligheden svarer til forventningerne.
En af øerne ville Columbus kunne genkende, hvis han pludselig vendte tilbage – tiden har stået stille her.
Et stykke danmarkshistorie på vores tidligere danske øer bliver en særlig oplevelse, men alt går sjældent helt som planlagt, så vi er nået ind i orkansæsonen efter kalenderen, da vi sætter kurs mod Europa…
Holder vejrudsigten? - lær at bruge meteorologernes værktøjer
-
Scene 2
Hvor sikker er prognosen for din kommende sejlads? Hvor slemt kan det blive og hvilken vejrmodel skal jeg planlægge efter?
Det er de grundlæggende spørgsmål til vejrudsigten vi sejlere ønsker at få svar på, og i dette foredrag viser Jacob dig hvor du finder de rigtige værktøjer, og hvordan du skal bruge dem. Værktøjerne benyttes i alle meteorologers daglige arbejde, men mangler mildest talt udbredelse blandt sejlere. Det vil Jacob ændre på til Maritime Dage med en guide til vejrmodellerne og de såkaldte “ensembleprognoser”. Et værktøj der giver os sejlere et helt andet indblik i prognosens usikkerhed, end de almindelige prognoser vi sejlere oftest benytter i de gængse vejrapps.
Jacob Mouritzen arbejder til daglig på TV2 Vejret som vært på TV og skribent på TV2.dk.
Med langturssejlads og mange års erfaring som underviser I fritidssejlads ved han præcis hvordan en prognose skal fortolkes gennem en sejlers briller.
Kom og oplev Lars T. Olsen fra Bådtjek i en levende dialog med Cille Rosentoft, hvor de sammen dykker ned i processen med at købe den rigtige båd. Med sin store erfaring guider Lars dig uden om de…
Kom og oplev Lars T. Olsen fra Bådtjek i en levende dialog med Cille Rosentoft, hvor de sammen dykker ned i processen med at købe den rigtige båd. Med sin store erfaring guider Lars dig uden om de typiske faldgruber - både tekniske og papirmæssige - som du bør være opmærksom på, når du bevæger dig ud på båd markedet.
Undervejs vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål, både om selve købsprocessen og om de vigtige overvejelser, du bør gøre dig, inden du investerer i en båd.
Denne session er ikke en traditionel præsentation, men en spændende og uformel samtale, der byder på masser af praktiske råd og nyttig indsigt for både nye og erfarne sejlere.
Med over 1.000 aktioner i 2024 har vi nået vores hidtil højeste antal udkald. Besøg os på Maritime Dage i Fredericia, og hør mere om DSRS' 13 stationer, vores lokale aktioner, og hvordan du kan blive…
Med over 1.000 aktioner i 2024 har vi nået vores hidtil højeste antal udkald. Besøg os på Maritime Dage i Fredericia, og hør mere om DSRS' 13 stationer, vores lokale aktioner, og hvordan du kan blive en del af vores frivillige fællesskab.
Fra stationen i Juelsminde vil Maiken og Flemming dele deres oplevelser og erfaringer fra livet til søs. De fortæller om, hvorfor Maiken valgte at træde ind i DSRS som kvinde, og hvordan hendes rejse har været i en verden, der traditionelt er mandsdomineret.
Du får mulighed for at stille spørgsmål, få indsigt i vores forskellige træningsprogrammer og høre om de mange opgaver, vores frivillige løser. Uanset om du er en erfaren sejler eller blot nysgerrig på, hvordan du kan støtte DSRS, er der noget at hente for alle.
Vi glæder os til at møde dig og dele vores passion for sikkerhed til søs. Kom og bliv inspireret af vores frivillige, som hver dag gør en forskel for mennesker i nød på vandet.
Holder vejrudsigten? - lær at bruge meteorologernes værktøjer
-
Scene 2
Hvor sikker er prognosen for din kommende sejlads? Hvor slemt kan det blive og hvilken vejrmodel skal jeg planlægge efter?
Det er de grundlæggende spørgsmål til vejrudsigten vi sejlere ønsker at få svar på, og i dette foredrag viser Jacob dig hvor du finder de rigtige værktøjer, og hvordan du skal bruge dem. Værktøjerne benyttes i alle meteorologers daglige arbejde, men mangler mildest talt udbredelse blandt sejlere. Det vil Jacob ændre på til Maritime Dage med en guide til vejrmodellerne og de såkaldte “ensembleprognoser”. Et værktøj der giver os sejlere et helt andet indblik i prognosens usikkerhed, end de almindelige prognoser vi sejlere oftest benytter i de gængse vejrapps.
Jacob Mouritzen arbejder til daglig på TV2 Vejret som vært på TV og skribent på TV2.dk.
Med langturssejlads og mange års erfaring som underviser I fritidssejlads ved han præcis hvordan en prognose skal fortolkes gennem en sejlers briller.
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med -…
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med - det er ikke svært. Forskellen vil du kunne mærke med det samme, også selv om du befinder dig på land.
Kalenderen siger juni 2022. Vi vinker farvel til de indre danske farvande, og efter Kielerkanalen siger vi med tidevandstiming hurtigt goddag til Tyske Bugt. Kanalen med historiske strande og områder…
Kalenderen siger juni 2022. Vi vinker farvel til de indre danske farvande, og efter Kielerkanalen siger vi med tidevandstiming hurtigt goddag til Tyske Bugt. Kanalen med historiske strande og områder kalder for at få besøg ligesom de skønne Kanaløer.
Oplysninger om strøm og tidevand integreret i de elektroniske søkort giver sejladsen et ekstra pift, og gør den helt uproblematisk.
Vi gør tid til livskvalitet. Vi vil først være tilbage i DK næste år, så der er god tid til nydelsen ved at være på havet uden risiko for at møde spækhuggere, og til oplevelsen ved at besøge skønne steder på land.
Biscayen på indersiden fra Brest til Bordeaux har et behageligt klima, skønne øer, smukke byer og mange vinslotte i den sydlige del.
Kontrakt med en vinterhavn kan indeholde en bestemmelse om, at man ligger gratis de 2 første dage i langt de fleste havne på hele kysten fra Belgien til Nordspanien.
På sejladsen tilbage til DK bliver der god tid til kanalsejlads og oplevelser i Holland.
Biscayen kalder på danske sejlere. Foredraget giver inspiration.
Vil du blive klogere på, hvordan du bedst vedligeholder og servicerer din motor? Så kom og deltag i en spændende og lærerig workshop med Poul og Sven fra Honda Shoppen. Her får du mulighed for at se,…
Workshop: Lær at servicere din motor med Poul & Sven fra Honda Shoppen
-
Scene 2
Vil du blive klogere på, hvordan du bedst vedligeholder og servicerer din motor? Så kom og deltag i en spændende og lærerig workshop med Poul og Sven fra Honda Shoppen. Her får du mulighed for at se, hvordan et komplet motorsyn og -service bliver udført – trin for trin, fra A til Z.
De medbringer en motor direkte op på scenen, hvor de demonstrerer et fuldt service og viser, hvordan du effektivt kan tjekke og kontrollere motorens vigtigste sliddele. Du får masser af tips og tricks til at forlænge motorens levetid, optimere dens ydeevne og undgå unødige problemer.
Uanset om du er nybegynder eller erfaren gør-det-selv mekaniker, er der noget at lære for alle. Kom og få værdifuld indsigt og vejledning fra eksperterne – og stil endelig spørgsmål undervejs!
Hvordan går man fra studentereksamen til eventyr på havet? Mathilda Veber sejlede som 19-årig ned ad Donau i en 17-fods speedbåd. Det blev til en sejltur gennem syv lande fyldt med kontraster fra…
Hvordan går man fra studentereksamen til eventyr på havet? Mathilda Veber sejlede som 19-årig ned ad Donau i en 17-fods speedbåd. Det blev til en sejltur gennem syv lande fyldt med kontraster fra rolige alper til støjende storbyer på Balkan. Året efter udforskede hun Fransk Polynesien, hvor hun overvandt sine grænser og svømmede med hajer og pukkelhvaler.
I denne live foto-talk, i samtale med sin far og podcastvært Thomas Veber, deler Mathilda Veber sine inspirerende oplevelser og enestående billeder fra Stillehavets sejlerparadis og Europas ikoniske flod Donau.
Mathilda Veber er fotografen bag den prisvindende bog “Med strømmen til Balkan”, kåret som Bedste Rejsebog 2024. Kom og oplev fantastiske historier og visuelle højdepunkter under denne live-optagelse af podcasten Eventyrsejlerne.
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med -…
Tina Charlotte Blomstergren deler ud af inspiration til vejrtrækningsteknikker og yogaøvelser, som vil holde dig klar i hovedet og smidig i kroppen både på korte og lange sejlture. Kom og vær med - det er ikke svært. Forskellen vil du kunne mærke med det samme, også selv om du befinder dig på land.
I Tybrind Vig, midt i Naturpark Lillebælt, gemmer sig en kulturarv i verdensklasse – en 6000 år gammel undersøisk stenalderboplads, der blev opdaget ved en tilfældighed i 1975.
Naturpark Lillebælt: Historier og fund under overfladen med hav-arkæolog.
-
Scene 2
I Tybrind Vig, midt i Naturpark Lillebælt, gemmer sig en kulturarv i verdensklasse – en 6000 år gammel undersøisk stenalderboplads, der blev opdaget ved en tilfældighed i 1975.
Tag med ned under havets overflade til en fascinerende fortid, som stadig kan fornemmes på havbunden. Her ligger resterne af en forhistorisk ”skovbund” i de velbevarede dyndlag, hvor egestammer, grene, bark, blade, nødder og agern fortsat er bevaret. Samtidig findes flintredskaber, hjortetak, knogler, keramik, træ og plantematerialer – efterladenskaber, som enten er blevet kasseret eller gået tabt for tusinder af år siden.
Oplev et spændende foredrag om undervandsarkæologi, der henvender sig til alle med interesse for vores forhistorie og de skjulte skatte under havet.
Rigtig mange ansatte i politiet oplever voldsomme hændelser, og en del af dem udvikler desværre vanskelige belastningsreaktioner som PTSD, depression og angst. Det Blå Kompas har en mission om at…
Rigtig mange ansatte i politiet oplever voldsomme hændelser, og en del af dem udvikler desværre vanskelige belastningsreaktioner som PTSD, depression og angst. Det Blå Kompas har en mission om at hjælpe disse mennesker med at genvinde livsmodet og få øje på egne styrker. Derfor arrangerer Det Blå Kompas sejler under mottoet “Vi er alle i samme båd”.
Det Blå Kompas skaber tid, rum, tryghed, relationer og nærvær blandt ligestillede – og frem for alt et mentalt åndehul.
En oplagt mulighed for at komme på vandet uden sejlererfaring.
I efteråret 2024 lejede forfatter og foredragsholder Malene Wilken en båd i Sydfrankrig, og brugte en uge på at sejle gennem Canal du Midi med familien. En del af besætningen havde aldrig sejlet før, men alle fik en uforglemmelig tur gennem smukke omgivelser og hyggelige sluser. Det eneste krav for at leje en båd er, at man er fyldt 18 år. Malene og hendes familie har sejlet meget, blandt andet på kanalerne i Frankrig. De var noget skeptiske i starten, men planlægger allerede nu deres næste eventyr i lejet båd.